Aktiviteter i Funäsdalen

 
Skidåkning i Tänndalen
Spårkort för Längdåkning i Nordic Ski Centers område finns att köpa antingen i Tänndalens sportshop i Hamra eller på turistbyrån i Funäsdalens by. Barn och ungdomar upp till och med 15 år åker gratis.
Ditt Skipass för alpinåkning köper du enklast på www.funasfjallen.se. Det går även att besöka Turistbyrån i Funäsdalen (Rörosvägen 30) eller åka till Hamra i Tänndalen. Ditt Skipass gäller för hela Funäsfjället med totalt 136 nedfarter. Detta ingår i Fjällpasset - Fem skidområden: Tänndalen/Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskrönet och Kappruet. Dessutom kvällsskidåkning och gratis skidbuss. Barn under 8 år är gratis. Ungdom 8-15 år.
 
Skoteråkning
Skoteråkning i Funäsfjällen kräver ledavgift som är obligatoriskt för alla som nyttjar lederna i Funäsfjällen. Du kan köpa din ledavgift online, med alternativen 1, 3 eller 7 dygn. Självklart finns även säsongskort. Funäsfjällen har 45 mil skoterleder i en av Sveriges vackraste miljöer, 15 mil av dessa går över högfjället. 5 meter breda leder som prepareras med pistmaskin 7 terminaler för av- och pålastning med gratis bilparkering Tydlig skyltning och säkrare vägövergångar Karta över ledsystemet samt GPS baserad dagsaktuell ledinformation via vår hemsida Funderingar och frågor kontakta gärna vår Ledvärd på telefon 070 – 2667851.
 
 
Tänndalens Sportshop
Tänndalens sportshop och skiduthyrning finns i Hamra, bakom Skilodge hotellet. Här får du hjälp med att hyra utrustning, vallning och mycket mer.
 
Tänndalens skidskola
I Tänndalens Skidområde finns skidskola för alla åldrar - skidglädje för alla nivåer och åldrar! Vi ger dig en positiv upplevelse och utveckling på snö. Skidlärarna i Tänndalen älskar fjäll, snö, skid- och snowboardåkning och brinner för att förmedla en härlig känsla och trygghet till sina elever. Bokning sker enklast direkt via receptionen i Hamra.
 
Aktiviteter för barn